T: 072-5051337 | info@gebrmin-limmen.nl

Tips en advies over uw gazon

Om u alvast op weg te helpen naar een mooi en gezond gazon geven wij u graag een aantal tips.

De grondbewerking voor het leggen van de graszoden

Nieuwe graszoden leggen vergt enige voorbereiding. Je kan het niet zomaar op de grond leggen, daarom de grond eerst losmaken en indien nodig het oude gazon verwijderen. Tegelijk verdeel je de tuinaarde en de starters mest door de bovenlaag.

Egaliseren van de grond

Na het grondbewerking zal uw grond niet vlak of effen liggen, wat het moeilijk maakt om de zoden te plaatsen, daarom moet de grond eerst aangedrukt worden en dient te worden geëgaliseerd.

Graszoden aanleggen

Graszoden leggen kan het hele jaar door behalve bij sneeuw- en/of vriesweer. Graszoden kunnen immers wel tegen een stootje, begint het onmiddellijk na het leggen van de graszoden te vriezen of te sneeuwen dan groeien de wortels gewoon verder als het weer dooit.

Rol de graszoden volledig uit en leg ze goed tegen elkaar aan. Druk ze goed aan tegen de ondergrond(loop over planken). Geef de graszoden dan voldoende water, zo een uurtje per dag(na zonsondergang) gedurende de eerste 3 weken is zeker aan te raden.

De verzorging gedurende de eerste weken na het leggen

Na al de vorige stappen is uw gazon volledig klaar wel nu: maaien na ongeveer een dag of tien. Maai vooral de eerste weken niet te kort ( 4 á 5cm maaihoogte). Daarna kunt u geleidelijk teruggaan naar een maaihoogte van ca. 2,5cm.in de zomder 4cm wegens uitdroging.

Dan om de 6 weken bemesten(vanaf maart / september). Uiteraard is het gebruik van de juiste voedingsstoffen van groot belang om uw gras gezond te houden. Daarom is het gebruik van gazonmest, onkruidverdelger zeker een aanrader. Mocht u specifieke vragen hebben over uw gazon of graszoden neemt u dan rustig contact op met ons. Wij streven ernaar om uw vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

Foto's uit de oude doos

Top